Zprávy ze světa hospitality a gastrojobs

Přinášíme vám zajímavosti, novinky, rozhovory se zajímavými osobnostmi v oboru a další…

Recenze – Na Pekárně

Je jedním z chrámů české klasiky. Vždy tam narazíte na krmě striktně odvedené podle historických základů. Dokonce někdy jsou to i receptury, které jakoby do arzenálu prostých selských jídel ani...

Gastro soutěže – co nás čeká do konce roku 2019?

Zajímá Vás gastronomie a rádi byste viděli souboj těch nejlepších z řad našich mladých i zkušených profesionálů? Agentura Dream Job vám tento týden přináší seznam několika soutěží z našeho gastro světa, na...

Recenze – Restaurace Na Krétě

Má-li hospoda za sebou historii trvající 125 let, nemůže to být obyčejná nálevna. O restauraci Na Krétě v Hořovicích to platí bezezbytku. Po rozsáhlé rekonstrukci před třemi lety dostal hlavní...

Cestovní ruch – statistika 1.Q 2019

Do hromadných ubytovacích zařízení (HUZ) v Česku přijelo během prvního čtvrtletí 3,9 milionu hostů, což bylo o 1,8 procenta více než ve stejném období předchozího roku. Z necelých čtyř milionů ubytovaných polovinu...

The dual school system for hospitality & gastronomy services in Germany

Often, I am asked what kind of education I have within the hospitality industry and when I say my title, nobody understands what that means. My title is „Hotelfachfrau“ which...

Recenze – Levitate Restaurant

Vstup Levitate Restaurantu do vysoké gastronomie metropole nebyl nijak skromný. Naopak, restaurace vtrhla na scénu sebevědomě, opírajíc se o ne zcela obvyklý koncept. Není kdovíjak nápadná, ač fotografie na stěně...

19. kongres HOREKA 112

Nenechte si ujít již 19. kongres HOREKA 112. Kongres nabízí jedinečnou inspiraci pro každého, kdo se zajímá o podnikání v pohostinství v České republice. Na akci máte možnost vyslechnout si své...

Recenze – Unico Osteria e caffe

V místě, kde by to snad nikdo nečekal, v podzemí někdejšího nákupního střediska v Horoměřicích žije už tři roky radostným životem překvapující italská restaurace. Pokud vás nenavede některý ze štamgastů,...

Recenze – Černý kohout

Jméno té restaurace se stalo ikonou všech mlsných dávno předtím, než jsme si zvykli ono slovo s mimořádnými pohostinskými podniky spojovat. Kouzelný interiér, Vojtěch Petřík v kuchyni, a úžas budící...