Zprávy ze světa hospitality a gastrojobs

Přinášíme vám zajímavosti, novinky, rozhovory se zajímavými osobnostmi v oboru a další…

Recenze – Dvůr Hoffmeister

To jméno má magickou sílu. Už pouhá zmínka o návštěvě tam rozpouští chmury jako královská lučavka. A to nejen díky tamní už po léta báječné kuchyni! U Hoffmeisterů měli vždy...

DestinaCZe 2019

Jménem Agentury Dream Job bychom vás rádi seznámili s čerstvými výsledky dalšího ročníku stále populárnější soutěže DestinaCZe 2019. Soutěž organizuje agentura CzechTourism a už několik let má za úkol seznamovat veřejnost...

Recenze – Restaurace Coda

Pokud máme jmenovat restaurace, které do puntíku splňují smysl názvu fine dining tak, jak jej chápeme dnes, potom mezi prvními musí zaznít jméno Coda. Mimořádný desing celého hotelu zdůrazňuje esprit...

Recenze – Restaurant Sequoia

Do podmaňujícího prostředí elegantní restaurace zapadla filozofie jejího nového šéfkuchaře ve vzácné harmonii. Ač Pavol Pavlík zde tak docela nový už není, stále se zaň dá považovat. Menu naznačuje možnosti...

Recenze – eMBe pivovar a restaurace

Pod týmž jménem jako před lety úspěšná škodovka tisícovka se v Mladé Boleslavi vydala cestou k výšinám gastronomické scény města malebná restaurace eMBe. Působivý areál někdejší barokní sladovny byl inspirací...

Rozhovor s osobností – Martin Novák

Dobrý den, Martine, setkáváme se po letech a Vy dnes máte zcela nový projekt. Můžeme spolu zavzpomínat na posledních 8 let? Před osmi lety jsem si už užíval skvěle rozjetého...

Zákoník práce – zrušení karenční doby

Dle novely zákoníku práce č. 32/2019 Sb. s účinností od 1.7.2019 se ruší karenční doba, což znamená doba prvých 3 dnů pracovní neschopnosti, za které nenáleží náhrady mzdy při pracovní neschopnosti...

Recenze – Kastrol

Pokud i vás tu a tam přepadne touha vymanit se z hektického stylu života, jaký nám diriguje počítačová realita, vydejte se do Kastrolu. Tam vás alespoň na chvíli vrátí do...

Recenze – MG Restaurace: Miroslav Grusz

Je povzbuzující vědět, že existují restaurace po všech stránkách nadčasové. Se stále znamenitou kuchyní, skromným šéfkuchařem neustále hledajícím novinky, jimiž by potěšil své hosty. Tak, jak je tomu v MG...