Již zítra 1.5.2020 proběhne vůbec první food festival po mnoha týdnech nuceného půstu od populárních akcí tohoto druhu. Za realizací této fajn akce stojí 4 podniky jihočeských restauratérů, kteří společně tvoří úspěšný spolek Jíme Jih. Jejich cílem je podpora lokálních dodavatelů a zvyšování úrovně jihočeské gastronomie, což se jim dlouhodobě daří. Tentokrát spojili své síly a půjde o premiéru známého konceptu drive-in, kdy nemusíte vystoupit z auta a jihočeskou gastronomii ochutnáte v novém podání.
Všechny podniky stojí určitě za osobní návštěvu a věříme, že už brzy budou moci opět fungovat tak, jak si přejí – tedy nejen z okénka nebo do okénka:)
Akce to bude jistě úspěšná a o chuťový zážitek nechtějí organizátoři ani ve stížených podmínkách návštěvníky ochudit. Menu je pečlivě vybráno a připraveno a zastoupena bude nabídka všech 4 restaurací. Začíná se v 11 a konec je plánován na 19 hodin. Těšit se na Vás bude: Zájezdní hostinec U Jiskrů – jehož otevřené parkoviště je také místem konání, dále potom Sůl & Řepa, Klika Kitchen & Coffee & Hotel a Thi. Ceny budou v tomto případě jednotné a musím říci, že i velmi příznivé. S ohledem na okolnosti je třeba platba kartou nebo hodinkami.
Pokud nebudete chtít čekat, lze využít i online objednávky na www.jimejih.sebou.cz a níže malá ochutnávka…
Menu restaurací:
– Burger s trhaným přestíkem, naše kimchi, listový salat– Roláda z kuřete na paprice, opečený knedlík
– Mrkvový hotdog s ořechy a sýrem od Chrise 2ks
– Kebab z Netěchovického krku, celerové hranolky,chraštovický tvaroh
– Filírovaný sýr halloumi, kari z novohradské řepy, jarni listy, olej z medvědího česneku
– Novohradské brambůrky z ohně, koprovka, vejce
– Krémová polévka z kopřiv s polentovými krutony
– Svíčková od dědy Jiskry, variace knedlíků
– Kuřecí stehno plněné sýrovou roládou se salátem z uzeného jazyka
– Kremlička (plněná taštička) pečenou žlutou řepou, hráškové pyré, ragú z červené cibule
– Krémová polévka z pečené žluté řepy z Bemagra s červenou čočkou
– Trhané louženské kuře v domácí placce z bio špaldové mouky, naložená zelenina z Doňova a dip z medvědího česneku
– Knedlíky z tvarohu z Mláky plněné rebarborou z Doňova, zakysaná smetana a křupavá strouhanka
– Krajíc chleba od Chleba se solí s domácí škvarkovou pomazánkou z přeštíka, jarní cibulka a listy od Kořénka
Dobrou chuť všem, kteří mohou vyzkoušet a dobré gastronomii hodně štěstí do dalších dní!
Petra Sudlíková
Senior Recruitment Consultant
Zdroj: www.jiznicechy.cz