Zprávy ze světa hospitality a gastrojobs

Přinášíme vám zajímavosti, novinky, rozhovory se zajímavými osobnostmi v oboru a další…

Veselé Velikonoce

HR marketing aneb jak zaujmout vhodné uchazeče na trhu práce?

To, jak zaujmout kvalitní a kvalifikované zaměstnance na trhu práce je často diskutovatelné téma. Vždyť Česká republika má rekordně nízkou nezaměstnanost (únor 2019 – 3,2%). Vzhledem k širokým možnostem na...

Recenze – Amano, La Collezione

Je zúročením všech zkušeností a umu v souvislosti s tím nejlepším z italské kuchyně. Navíc zasazená do nevšedního designu. Přes vzhled, sortiment, výběr vín, až po uvolněnou, vstřícnou obsluhu vnesli...

Velikonoční sladké dobroty ze světa

S blížícím se obdobím Velikonoc přichází také pomalu čas na pečení našich beránků a mazanců. Velký pátek, Hod Boží i Velikonoční pondělí jsou oslavovány po celém světě a bez ohledu...

Recenze – Konfit restaurant

Objevit v Brně restauraci Konfit je trochu orientační oříšek. Poněkud stranou centra, nápis na stěně domu, na níž chybí dveře, tajemný průjezd a ničím nelákající nádvoří za ním. Skoro máte...

Jak správně vytvořit životopis

Hledáte práci a lámete si hlavu s tím, jak napsat životopis? Máme pro vás pár pár tipů na internetové stránky, kde vám s vytvářením životopisu poradí, pomohou prostřednictvím různých šablon...

Recenze – Výčep Korunní

V prosinci 2018 natočili ve Výčepu Korunní první půllitry báječného dalešického piva. Od té chvíle popularita i návštěvnost této hospody – v nejlepším smyslu slova – stále zvolna stoupá. Výčep...

Lidské zdroje pod lupou: Jak zaměstnat pracovníky z Ukrajiny?

V předchozích článcích byl opakovaně zmíněn pojem Režim Ukrajina. V dnešním čísle ho rozebereme podrobněji. Režim Ukrajina funguje od srpna 2016 a za dva roky přes něj do Česka přišlo...

Recenze – The Eatery

V Holešovicích nikdy nebyla o hospody nouze. Námořnické krčmy, putyky nejhrubšího zrna i sofistikovanější restaurace – třeba ta s koňským programem na menu – vše zmizelo spolu s přístavem a...