Zprávy ze světa hospitality a gastrojobs

Přinášíme vám zajímavosti, novinky, rozhovory se zajímavými osobnostmi v oboru a další…

Pozor na změny v oblasti mezd

Od ledna roku 2016 došlo ke změně výpočtu mezd. Pojďme se podívat, jaké změny nastaly a jaké jsou nové výpočty. Vzorec pro výpočet najdete na samém konci článku. [pdf-embedder url=“/wp-content/uploads/cot-podnikatelka.pdf“...

Jaká je situace v mateřství pro ženu zaměstnanou a jak je na tom podnikatelka?

Připravila jsem pro vás článek, kde srovnávám pozice ženy na mateřské, když podniká nebo je zaměstnaná. Na některé věci by podnikatelky neměly zapomenout. [pdf-embedder url=“/wp-content/uploads/cot-podnikatelka.pdf“ title=“cot – podnikatelka“]  

...

Nacházejí nadprůměrně inteligentní lidé lepší pracovní uplatnění než průměrně inteligentní?

Pojďme se podívat na téma, zda inteligence hraje roli v hledání zaměstnání a uplatněním v pracovním životě. Co motivuje nadané lidi a a jak na ně reguje společnost? O tom se dočtete...

Rozhovor s osobností – Marek Fichtner

Pan Marek Fichtner, rodák z adršpašských skal, započal svoji kariéru jako kuchař v domácím prostředí hotelového provozu v Adršpachu. Jeho kariérní vzestup však záhy nabral raketového tempa. Kometa jeho profesního vĕhlasu proletĕla Švýcarskem,...

Rozhovor s osobností – Jaromír Pažout

Jaromír Pažout je jedním z předních expertů pro internetovou hotelovou strategii – jak si vybudovat přímý online prodej, jak správně využít web, optimalizovat viditelnost online, mobilní technologie, vybudovat firemní značku na...

Rozhovor s osobností – Martin Žídek

Pan Martin Žídek se narodil 26. února 1975 v Kolíně. Po dokončení Střední hotelové školy v Poděbradech vycestoval do Německa, kde započal svou pracovní kariéru jako Restaurant supervisor. Po návratu do ČR nastoupil...

Rozhovor s osobností – Jiří Roith

Pan Jiří Roith je zakladatel projektu „Kulinářské umění“, kterému se věnuje od roku 2013. Ve svém profesním životě působil od roku 1995 až do roku 2008 v prodeji a marketingu jak...

Rozhovor s osobností – Daniel Tylinger

Pan Daniel Tylinger /37/ v současné době zastává post hotel managera a obchodního a marketingového ředitele v The Mark Luxury Hotel Prague (dříve Kempinski). Pan Tylinger má dlouhodobé zkušenosti v hotelové branži v oblasti...

Rozhovor s osobností – Luděk Procházka

Pan Luděk Procházka je v Čechách a na Slovensku průkopníkem, propagátorem a lektorem techniky zvané carving. Technikou vyřezávání zeleniny a ovoce se zabývá od roku 1998. Je vítězem několika prestižních soutěží...