Zprávy ze světa hospitality a gastrojobs

Přinášíme vám zajímavosti, novinky, rozhovory se zajímavými osobnostmi v oboru a další…

Sestavení úspěšného týmu

Sestavit úspěšný tým je základem úspěšného fungování jakékoliv společnosti. Jak řekl Aristoteles: „Celek je víc než souhrn jeho částí“…pojďme si připomenout základní principy. [pdf-embedder url=“/wp-content/uploads/personalni-poradna-sestaveni-uspesneho-tymu-1.pdf“ title=“personalni-poradna-sestaveni-uspesneho-tymu (1)“]

...

Rozhovor s osobností – Daniela Nová

Obchodní ředitelka, Daniela Nová, skupiny Accor Hotels pro Českou republiku patří k dlouhodobým oporám tohoto řetězce. V rámci obecného hospitality top managementu se řadí k nejloajálnějším managerům, kteří své jméno trvale spojili s jedinou...

Jak zaměstnat číšníka a kuchaře

Šéfredaktor odborného časopisu COT nám často klade otázku, jak zaměstnat číšníka a kuchaře….tento článek bude věnován právě jim. Přeji příjemné počtení. [pdf-embedder url=“/wp-content/uploads/personalni-poradna-jak-zamestnat-cisnika-ci-kuchare.pdf“]

...

Rozhovor s osobností – Milan Ballík

Je naším potěšením, že jsme začali spolupracovat s věhlasným mystery shopperem, publicistou a milovníkem dobré gastronomie, panem Milanem Ballíkem. Každý týden si tak na našich webových stránkách budete moci přečíst jednu...

Pozor na změny v oblasti mezd

Od ledna roku 2016 došlo ke změně výpočtu mezd. Pojďme se podívat, jaké změny nastaly a jaké jsou nové výpočty. Vzorec pro výpočet najdete na samém konci článku. [pdf-embedder url=“/wp-content/uploads/cot-podnikatelka.pdf“...

Jaká je situace v mateřství pro ženu zaměstnanou a jak je na tom podnikatelka?

Připravila jsem pro vás článek, kde srovnávám pozice ženy na mateřské, když podniká nebo je zaměstnaná. Na některé věci by podnikatelky neměly zapomenout. [pdf-embedder url=“/wp-content/uploads/cot-podnikatelka.pdf“ title=“cot – podnikatelka“]  

...

Nacházejí nadprůměrně inteligentní lidé lepší pracovní uplatnění než průměrně inteligentní?

Pojďme se podívat na téma, zda inteligence hraje roli v hledání zaměstnání a uplatněním v pracovním životě. Co motivuje nadané lidi a a jak na ně reguje společnost? O tom se dočtete...

Rozhovor s osobností – Marek Fichtner

Pan Marek Fichtner, rodák z adršpašských skal, započal svoji kariéru jako kuchař v domácím prostředí hotelového provozu v Adršpachu. Jeho kariérní vzestup však záhy nabral raketového tempa. Kometa jeho profesního vĕhlasu proletĕla Švýcarskem,...

Rozhovor s osobností – Jaromír Pažout

Jaromír Pažout je jedním z předních expertů pro internetovou hotelovou strategii – jak si vybudovat přímý online prodej, jak správně využít web, optimalizovat viditelnost online, mobilní technologie, vybudovat firemní značku na...