Zprávy ze světa hospitality a gastrojobs

Přinášíme vám zajímavosti, novinky, rozhovory se zajímavými osobnostmi v oboru a další…

Gastro & Street food – akce v Praze

Eats and Beats festival Kdy: 26.- 28.05.2023 Kde: Metropole Zličín Kromě skvělého jídla z rozmanitých foodtracků a stánků se mohou návštěvníci festivalu těšit i na dvě kuchařské hvězdy domácí gastro scény....

Cestovní ruch – statistika 1.Q 2023

Dle oficiální tiskové zprávy ČSÚ se v prvním čtvrtletí letošního roku v hromadných ubytovacích zařízeních ubytovalo celkem 3,8 milionu hostů, z toho domácích hostů bylo 2,1 milionu a ze zahraničí se ubytovalo 1,7...

Bocuse d´Or Czech – šéfkuchařský Oscar pro Dominika Unčovského

České národní kolo nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or, o které jsme vás před časem informovali zde, zná svého vítěze. Šéfkuchařského Oscara rozhodnutím mezinárodní poroty získal Dominik Unčovský a jeho...

„Odpadové hospodářství pod lupou“ – pozvánka na workshop

    Odpadové hospodářství je nepochybně aktuální téma, které zajímá nás všechny. Přijměte, prosím, naše pozvání na blížící se workshop, kde se od profesionálů dozvíte vše podstatné od legislativy přes...

Letiště Václava Havla Praha – gastro novinky

Letiště Václava Havla Praha cestujícím brzy nabídne několik nových gastro provozoven. Patří mezi ně například koncept Natoo, který nabízí zdravější variantu rychlého občerstvení, čerstvé šťávy a saláty. Nebo také stánek...

Svátek růžových vín – 1. máj na Hradě

Již po třinácté promění 1. května růžová vína z Moravy a Čech Pražský hrad na místo radosti, lásky a romantiky. Svátek růžových vín proběhne letos od 11 do 19 hodin tradičně přímo...

Cestovní ruch – statistika 4.Q 2022

Dle oficiálních dat Českého statistického úřadu se ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku celkový počet ubytovaných hostů v hromadných ubytovacích zařízeních meziročně zvýšil o 42,7 % a počet přenocování vzrostl o 32,9 %. Ubytovalo...

Zlatý kuchař 2022 – gratulujeme!

Po tříleté pauze byla již po sedmé vyhlášena anketa Zlatý kuchař 2022. O pořadí rozhodovala celá řada odborníků a fandů gastronomického řemesla, která sestavila svůj vlastní žebříček deseti nejzajímavějších českých...

Velikonoční menu a brunche v Praze

I když počasí to zatím vidí jinak, svátky jara jsou tady za pár dní. Oslavy Velikonoc byly historicky spojeny s koncem 40 dní trvajícího půstu, který začínal hned po masopustu. Letos toto...