Zprávy ze světa hospitality a gastrojobs

Přinášíme vám zajímavosti, novinky, rozhovory se zajímavými osobnostmi v oboru a další…

Tanzanie a Zanzibar – život a práce u Indického oceánu

Tanzanie je jednou z nejatraktivnějších zemí východní Afriky. Nabízí dechberoucí safari, nejvyšší horu Afriky Kilimandžáro a také tropický ostrov Zanzibar, známý svými bílými plážemi a bohatou historií. Není proto divu, že...

Co vás čeká o tomto víkendu v Praze? Burger Arena 2025 přichází se vším všudy

Pokud si chcete užít pořádnou porci chutí, zábavy a dobré nálady, Burger Arena 2025 je to pravé místo. Festival probíhá od 5. do 7. září v areálu Port7 v pražských Holešovicích a...

Jan Punčochář: šéfkuchař, porotce a nově i tvář Hell’s Kitchen

Jméno Jana Punčocháře zná dnes téměř každý, kdo se zajímá o českou gastronomii. Charismatický šéfkuchař, restauratér a televizní porotce si získal renomé díky své poctivé kuchyni, energii a schopnosti spojit...

Přemek Forejt: restaurace, fast food i ambice — jeho cesta a co přijde dál?

Když slyšíte jméno Přemek Forejt, pravděpodobně se vám vybaví ostré verdikty ze známé reality show MasterChef Česko, zážitková restaurace Entrée v Olomouci, nebo ten moment, kdy se stal tváří proslulého fast...

Od 15. srpna 2025 Vietnam pro Čechy bez víz: co se mění a proč je to skvělá zpráva pro cestovatele?

Léto nám přineslo skvělou zprávu pro všechny milovníky exotiky i cizinou inspirovanou gastronomii v České republice. Od 15. srpna 2025 totiž ruší Vietnam vízovou povinnost pro turisty z České republiky — a to...

Lukáš Hejlík: Cesta od herectví k nejvlivnější gastromapě v Česku

Lukáš Hejlík už dávno není jen známý herec – stal se jedním z nejvýraznějších hlasů české gastronomické scény. Proslavil se nejen projektem Gastromapa, ale i entusiasmem, kterým propaguje kvalitní jídlo po celé...

Proč prémiové hotely v Praze využívají influencery, i když si většina sledujících pobyt nemůže dovolit?

Rok 2024 znamenal v pražském hotelnictví významný milník: 29. října otevřel W Prague, první W Hotel v České republice, který vznikl v původním Grand Hotelu Evropa na Václavském náměstí. Se svými 161 pokoji, výrazným...

Manifesto Market: Jak se z pražského konceptu stala globální značka

Z nápadu, který měl oživit nevyužitý městský prostor, se stal silný mezinárodní brand. Manifesto Market dnes propojuje gastronomii, kulturu a moderní urbanismus – a inspiruje nejen Prahu, ale i Berlín...

Jak mladí lidé vnímají umělou inteligenci v marketingu a co to znamená pro jejich budoucnost na trhu práce?

Umělá inteligence se v posledních letech stává běžnou součástí marketingových týmů i nástrojů. Co ještě nedávno znělo jako futuristická vize, je dnes každodenní realita. A mladí lidé, kteří do marketingového světa...