Zprávy ze světa hospitality a gastrojobs

Přinášíme vám zajímavosti, novinky, rozhovory se zajímavými osobnostmi v oboru a další…

Vítejte v osobnostní džungli! Objevte 16 osobností podle 16 personalities

Každý z nás je jiný – někdo plánuje dopředu, jiný jednou nohou v realitě, druhou ve světech fantazie. Ale co kdybychom vám řekli, že existuje jednoduchý způsob, jak porozumět sami sobě i...

Rozhovor s osobností – Zdeněk Kovařík

S radostí vám přinášíme další rozhovor s inspirativní osobností z oblasti Hospitality. Děkujeme panu Zdeňkovi Kovaříkovi, že si udělal čas a podělil se s námi o svůj pohled na hotelový management, který...

Bocuse d’Or Czech 2025 míří do Karlových Varů – prestižní gastronomická událost roku

Nejvýznamnější národní kolo prestižní mezinárodní soutěže Bocuse d’Or se vrací i v roce 2025, a to ve velkém stylu. 30. června 2025 se špičky české gastronomie sjedou do ikonického prostředí Grandhotelu Pupp...

Byli jsme u toho: Innovation Summit 2025

Rádi bychom poděkovali Recruitment Association, z. s. za pozvání na jejich vůbec první Innovation Summit 2025 – akci, která přinesla spoustu inspirace, praktických zkušeností i výhledů do budoucnosti náboru. Summit byl nabitý aktuálními tématy...

Tiché odcházení a hlasité výpovědi: Jak včas rozpoznat, že vám lidé odcházejí

Tiché odcházení (quiet quitting) je pojem, který se v posledních letech usadil ve slovníku personalistů i manažerů. Nejde o okamžité podání výpovědi – zaměstnanec fyzicky zůstává, ale mentálně je dávno...

Rumfest 2025: Největší rumová událost roku míří do Prahy

Pokud patříte mezi milovníky kvalitního rumu, exotických chutí a pohodové atmosféry, rozhodně si zapište do diáře datum 24. května 2025. V Praze se totiž uskuteční další ročník oblíbeného Rumfestu, který každoročně přitahuje...

Tradiční česká kuchyně v moderním podání: Stará garda kuchařů představila menu pro Expo 2025

Česká gastronomie má hluboké kořeny, ale i schopnost držet krok s dobou. Důkazem toho je nové menu, které představila Stará garda kuchařů Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Pod značkou Czech Specials...

Zlatý kuchař 2024: vítězem je Tomáš Černý z Dejvické 34

O tom, co anketa Zlatý kuchař znamená a jak probíhá, jsme psali už v našem předchozím článku. Nyní známe i její letošní výsledky – gastronomická veřejnost zná vítěze prestižní ankety Zlatý...

Byli jsme hosty webináře Previo!

Děkujeme společnosti Previo za pozvání k webináři na téma: „Jak získat a udržet si kvalitní zaměstnance v hospitality.“Společně jsme se podívali na aktuální trendy v náboru, největší výzvy, kterým dnes hotelnictví čelí, a...