← Zpět

Datum zveřejnění
Kategorie

České národní kolo prestižní kulinární soutěže Bocuse d’Or Czech 2025 zná svého vítěze. Stal se jím Dominik Unčovský, který v pondělí 30. června 2025 v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech přesvědčil porotu svým výjimečným výkonem a kreativitou.

Tříčlenné finále, jehož se kromě Dominika zúčastnili také Vojtěch Petržela a Štěpán Zouzal, přineslo pět a půl hodiny intenzivního kuchařského umění. Degustační porota posuzovala nejen chuť a prezentaci pokrmů, ale i techniku, organizaci práce a čistotu stanoviště.

👨‍🍳 Kdo rozhodoval?

O vítězi rozhodovala degustační porota složená z prestižních osobností české i mezinárodní gastronomie:

🍽️ Co ochutnali?

Degustační menu finalistů se neslo v duchu vysoké gastronomie a precizního lokálního i mezinárodního přístupu. V porotě rezonovala například:

  • Amuse bouche: Pohanková tartaletka s květákovou pěnou a hlívou královskou
  • Předkrm: Kukuřičné kuřecí prso s černými lanýži, fazolovým ragú a kuřecím beurre blanc s Kampotským červeným pepřem
  • Hlavní chod: Hovězí filet Rossini s Madeira omáčkou, brambory Anna a foie gras Torchon
  • Dezert: Čokoládový mousse, vanilková chantilly a maliny

Kromě degustačního menu si hosté mohli vychutnat i speciální brunch menu, které nabídlo například křepelčí vejce Royal, bramborovou koblihu s rajčatovým kečupem či bezinkový sorbet s máslovými chipsy.

🥇 Co vítěz získává?

Dominik Unčovský bude Českou republiku reprezentovat na evropském kole soutěže Bocuse d’Or Europe 2026, které bude předstupněm k celosvětovému finále. O jeho vývoji vás budeme dál informovat.

Gratulujeme Dominikovi a děkujeme všem finalistům za skvělou reprezentaci české gastronomie!

Zdroj: Makro Academy, Bocuse d’Or, Tojesenzace.cz

Foto: archiv Dominika Unčovského

petrova-magdalena

Známe vítěze Bocuse d’Or 2025: Dominik Unčovský obhájil titul!