Gastronomických událostí vzniká v posledních letech stále více. Všem gastro nadšencům proto nesmí uniknout anketa Zlatý kuchař, která se letos koná již po páté. Hlavní organizátor této akce je redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue. Při slavnostním galavečeru proběhne předávání kuchařských cen v různých kategoriích.

Hodnotitelé jsou nezávislí odborníci ze světa gastronomie. Do ankety se zapojí 37 hodnotitelů, mezi které patří novináři věnující se psaní ze světa gastronomie, food kritici či velmi aktuální food bloggeři. Můžete se těšit například na Lukáše Hejlíka, který rád poznává zajímavá gastronomická místa v ČR a předává je dál formou recenzí na svém webu – www.gastromapa.hejlik.cz.
Další gastro osobnost v čele poroty je pan Pavel Maurer, známý především pořádáním úspěšného Prague Food Festivalu a Grand Restaurant Festivalu, který se mimo jiné snaží společnosti přispět k tomu, že kvalitní jídlo v příjemném prostředí je důležitou součástí české společnosti.
Průběh celého večera bude více než lákavý. Celý večer bude moderovat herečka Markéta Hrubešová. Vítězi jednotlivých kategorií převezmou cenu – sošku kuchařů, které vznikly v dílně sklářského
mistra Zdeňka Kunce. Program celého večera bude zahrnovat občerstvení v podobě rautů hvězdných kuchařů, křest nové Gourmet mapy Zlatého kuchaře 2017 nebo show Prague Burlesque.
Slavnostní galavečer proběhne již 26. dubna 2018 od 18:00 hodin v Royal Theatre na Vinohradech. Vstupenky lze zakoupit na webu – www.zlatykuchar.cz za 580 Kč.
Dominika Březinová
Researcher
Zdroje: www.zlatykuchar.cz, www.gastromapa.hejlik.cz, www.grandrestaurant.cz
