Tento měsíc přinášíme rozhovor s panem Oldřichem Sahajdákem (36), Executive Chef La Degustation. Kuchařské umění učarovalo spolumajiteli La Degustation Boheme Bourgeoise panu Oldřichu Sahajdákovi již v raném mládí. Po prvních nezbytných krocích v rámci tuzemské gastronomie odjíždí získávat profesních zkušenosti do Německa, Itálie, Portugalska a Nového Zélandu. Opravdový zvrat však nastává až studiem prestižních kuchařských kurzů C.I.A. (Culinary Institute of America), které posouvají pana Sahajdáka do skutečné extraligy kuchařských mistrů. Nabyté znalosti si hýčká jak jen může, ze studijních důvodů s oblibou navštěvuje kulinářské svatostánky současných kuchařských bohů jako jsou Buloud, Keller, Robuchon, Klein, Jung a další. Patnáct let zkušeností na pozici Executive Chef Ambiente učinilo z pana Oldřicha Sahajdáka vynikajícího kuchařského manažera s darem motivovat kolektiv k opravdovému zájmu o kuchařské umění v symbióze se zdravou dávkou nezbytné pokory. Ostatně věhlas restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise je toho nezvratným důkazem.
Proč jste se rozhod pro tento obor?
Maminka i babička byly kuchařky…
Prozradíte nám, na jaké pozici jste začínal v cestoním ruchu?
Jako cestující.
Co myslíte, že je za Vaším pracovním úspěchem?
Především hodně cestuji a neustále se vzdělávám.
Podle čeho si vybíráte zaměstnance do týmu – hlavní 3 kritéria?
Sympatie, musím cítit nadšení a zapálení pro práci.
Co na zaměstnancích nejvíce postrádáte?
Loajalitu a nadšení pro věc.
Jak motivujete své podřízené?
Neustále je vzděláváme v oboru, máme moto že se denně musí naučit něco nového jinak to je zbytečný den.
Co byste změnil na cestovním ruchu?
Úroveň stravování v letadlech a vlacích.
Máte nějaký nesplněný sen?
Nemám.
Jaké je Vaše pracovní motto?
Viz jak motivujete podřízené.
Co byste doporučil těm uchazečům, kteří by chtěli mít stejnou kariéru jako Vy?
Myslím, že je důležité se učit od těch nejlepších, cestovat, umět jazyky a taky mít štěstí.
Pane Sahájdáku, děkuji za Vaše stručné a výstižné odpovědi. Ať se Vám daří.
Ing. Pavla Berková
Headhunting & Recruitment Consultant
Dream Job, hospitality & gastronomy