foto roman paulus|

← Zpět

Datum zveřejnění
Kategorie

Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron, kde posledních 13 let působil, odchází z Prahy. Díky jeho skvělému kuchařskému umění, získala restaurace Alcron šestkrát michelinskou hvězdu. V letech 2009-2010 se stal držitelem titulu Kuchař roku. Do Alcronu přišel z pražského hotelu Hilton, kde pracoval jako Sous Chef v restauraci Czech House Grill & Rotisserie.

Tak, jako jeho předchůdce Jiří Štift, má i Roman Paulus zajímavé zahraniční zkušenosti. Po revoluci, kdy studoval kuchařské učiliště, dostal nabídku na stadium v Rakousku. Neváhal, sbalil se a odjel za zkušenostmi do zahraničí. Jak sám říká: “V pátek jsem odjel a do Prahy jsem se vrátil za jedenáct let.” Po několika letech v Rakousku přišla v roce 1999 příležitost nahlédnout pod pokličku kuchyně hotelu Savoy v Londýně. Obě tyto zahraničí zkušenosti pro něj byly obzvláště v devadesátých letech minulého století velmi přínosné, jelikož se měl možnost seznámit se špičkovými službami a gastronomií, která se v té době u nás teprve probouzela. Další jeho zkušeností byla cesta kolem světa na zaoceánské lodi Queen Elisabeth II, na které strávil půl roku. Po svém návratu v roce 2000 pracoval pro hotely Hilton. Nejdříve ve Vídni a po dvou letech v Praze. Jeho snem bylo být šéfkuchařem hotelu a to se mu splnilo. Dokonce mnohem více, dovedl restauraci Alcron k michelinským hvězdám.

Sympatický šéfkuchař je na své zaměstnance velmi tvrdý: “V kuchyni to není tak, že by si vás někdo vzal stranou, pohladil jemně po tváři a řekl: Udělej to, prosím příště líp! Je to tak, že vás šéf semele a vy si to budete pamatovat ještě čtrnáct dnů.” říká mistr kuchyně.

V současné době se Roman Paulus přesouvá do Olomouce. Olomouc pro něj není neznámým místem. V roce 2013 se v olomouckém centru otevřela rodinná restaurace Lobster, které je patronem. Novým jeho projektem bude bistro v novém centru Envelopa. Bude to hezký, velkorysý koncept, kde se skloubí nadstandardní nabídka, kvalitní suroviny a výborný servis. “Nebude to ani Alcron, ani druhé Entrée,” zdůrazňuje Paulus. Kapacita bistra bude kolem sta míst, částečně otevřená kuchyně a otevřeno by mělo být od pondělí do pátku. Těšit se můžete na tématické dny, sezónní menu a regionální kuchyni. Roman Paulus bude pokračovat v kurzech vaření a cateringu, který ho velice baví.

“Trochu se stydím, že jsem využil příležitosti až teď, měl jsem to udělat, když byl svět ještě v pořádku. Ještě mám čas zažít v životě nějaké dobrodružství?.” říká šéfkuchař.  

 

 

Tým Agentury Dream Job přeje, ať nové dobrodružství stojí za to a hodně štěstí všem projektům spojeným s kvalitní gastronomií!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hana Patzáková

Recruitment Consultant

recruiter@dream-job.cz

 

Zdroj: https://www.databazeknih.cz/zivotopis/roman-paulus-80948                                                      

https://www.novinky.cz/

Roman Paulus a nový projekt v Olomouci