V této plzeňské restauraci se potkávají dva světy. Jeden, to je italská kuchyně se vší její nádhernou jednoduchostí. Ta sídlí v členitých prostorách přízemního lokálu.
Druhým je svět středověkých časů se svícemi, romantikou kamenných sklepů a znamenitými víny. Ten nabízí historické podzemí. Rango, tak se podnik jmenuje, je místem mnoha možností.
Ať už ve vinném sklepě či v nenásilné moderně hlavní restaurace, všude se vám na talíři dostane nefalšované Itálie. Celá řada druhů pizzy, úhelné receptury pravé pasty ve všech možných provedeních.
Ke středomoří patří i ryby a mořské plody. Když zahájíte večeři krevetami, nebude to špatně. Zdejší kuchař je připravuje v několika variantách. Coby báze v míchaném salátu s cherry rajčaty, baby špenátem a citrónovo-balzamikovým krémem, jinak v podobě těstovin znovu s rajčátky, cuketou a panenským olivovým olejem. Znamenitá je i varieta antipasto di gamberi e riduzione di vino marsala. To jest na česneku, v jemné omáčce z dezertního vína marsala s cherry rajčaty. Zde se ukázal problém který je poměrně častý, a nejen zde. Všechno bylo krásně sladěné, omáčka díky marsale měla prazvláštní, exotický výraz. Co však chybělo, byl česnek. Tedy opticky byl přítomen, plátečky se tutatam v soustu objevily. Ovšem v chuti byly zaznamenatelné jen tehdy, když jste je zahlédli a zatraceně se soustředili na to, uhlídat je i v chuti. To ale není problém kuchyně, může zaň jen česnek, který nemá někdejší sebevědomou razanci a bázlivě se krčí za ostatními vstupy. Jako by se za svůj polovičatý projev styděl.
K nejpodařenějším jídlům zde patří spaghetti al frutti di mare, tam stojí krevety v jednom šiku vedle čerstvých kalamárů, mušlí, chobotnice, společně s rajčaty, bílým vínem, a tím nejlepším olivovým olejem. V tomto případě, s pevnými jedinečnými špagetami, rajčaty, která chutnají jako ve své domovině pod Vesuvem. Solu s lehkou, vzrušující stopou vína skýtají propracovanou ukázku toho, co dělá italské receptury nezapomenutelnými.
V nabídce najdete samo sebou i řadu úprav masa, hovězího, vepřového i drůbežího. Všechny podřízené stylu kuchyně, která zde panuje, tedy středozemní, všechny připravené s pozorností a umem.
Pokud je něco, co v Rangu poněkud ruší uvolněnou pohodu, pak je to televize. Po mém soudu zbytečná. Potom také to, že skrze hlavní místnost vede příchod do recepce hotelu a ubytovacích prostor. Když se vracejí turisté domů, připadáte si jako exponát ve zvláštním, živém gastronomickém muzeu.
Celkově však, také díky italsky uvolněnému, profesně zdatnému personálu, předvádí Rango v Plzni povedené etudy na téma italského pohostinství.