
Překvapení čekalo hosty už na venkovní tabuli. Mezi jinými chvalně známými dobrotami, na které kuchař láká své hosty, se tentokrát objevilo pár věcí nových. A sice chřest, v obou variantách a několika atraktivních recepturách. Nezbylo, než je okusit.
Dvoubarevný chřestový krém napověděl, oč půjde. Chutě obou druhů splynuly potom, co jste krém promíchali, v sametový, mimořádně hladivý celek. O lehké štípnutí se postarala stopa zázvoru. Bylo ho právě tolik, aby samet dojmu poněkud načechral, ale neporušil dominantní projev chřestového tónu. Vzácně připravené, s dokonalým pochopením a uchopením toho nejlepšího z primární suroviny.
Parmská šunka s oběma chřesty a bramborem byla ukázkou zázraku jednoduchosti. Lahodný, lehce slaný akord masa se nechal v každém soustu pomazlit šťavnatým, neuvěřitelně čerstvě chutnajícím duem té báječné zeleniny. Při odcházení s patra pak galantně přepustil vedení mládí a čerstvým dotekům jara. Které se ukázaly ve vzácné souhře, jak mezi sebou, tak s labužnickým vstupem báječné italské uzeniny.
Podobně se kuchař srovnal i s jiným chodem, telecí kýtou, bílým a zeleným chřestem, a novými brambory. O šparglu není třeba 
Do celé hry navíc promlouvaly ještě brambory. U obou předchozích chodů měly krátké, ovšem zřetelné sólo. Uplatnit se vedle takových partnerů a nebýt přitom odsouzen do pozice komparzu, to není jen tak. Ovšem zde na sebe dokázaly byť jen na pár soust, strhnout pozornost.

Jakkoliv znám, jak znamenitá umí být Fričova kuchyně, od prvního sousta do poslední lžíce jsem nevycházel z překvapení. Patrně se to přihodí i vám. Možná i to, že s posledním kouskem dezertu si řeknete „… dost bylo šparglí!“. Ale už za dveřmi se začnete na příští chřestovou sezonu zatraceně těšit.
Pokud se někdy zamyslíte, kam patří pečeť stále frekventovanější značky kvality Czech Specials, nemusíte dlouho hledat. Je to zde.