Je zúročením všech zkušeností a umu v souvislosti s tím nejlepším z italské kuchyně. Navíc zasazená do nevšedního designu. Přes vzhled, sortiment, výběr vín, až po uvolněnou, vstřícnou obsluhu vnesli zřizovatelé do restaurace Amano nejlepší zkušenosti z početné kolekce svých podniků. Rozlehlá místnost, efektně pojednaná do sice pestrých, ovšem v tlumených odstínech pojednaných barev provokuje řadou detailů. Sytý zlatavě oranžový pás lavic podle jedné ze stěn vtiskuje místu jakoby vpád slunečního jasu, jiskřícího na italském nebi. Vzduchotechnika pod stropem, ve všech detailech přiznaná, je navíc obklopena i dalšími, jinde skrytými sítěmi. Napovídá to jakousi konfrontaci antické historie s minimalizujícími ukázkami designu třetího milénia. S ústředním bodem v podobě nadčasové kuchyně, dominantou a centrem všeho dění.
Podobně je to s lístkem. Nabízí škálu položek až marnotratně širokou. To je však součást koncepce. Jídla sou podávána formou jakýchsi tapas, takže aniž byste se zničili po prvních chodech, projdete cestou vývoje kuchyně všech částí země pod vrcholy Apenin. Nabídka skrývá vpravdě jedinečné krmě.
Toskánská ribollita s chlebovými krutony, a pecorino, například. Ukázka stylu Cucina Povera, kuchyně původně chudé, víceméně venkovské. Stojí na na zelenině, přitom je vychucená tak hutně a atraktivně, že si absenci masa vůbec neuvědomíte. Sýr jí přidá něco nobility, ovšem první housle nehraje. Chlebové krutónky mají v referátu hlavně zasytit, neuvěřitelnou sílu
celého hroznu chutí nepatrně utlumí. Tahle neobvykle obsažná, co do složení vlastně velice prostá polévka, nasazuje laťku očekávání hodně vysoko.Grilovaná chobotnice a pyré ze žlutého hrachu je kombinací již zmíněné kuchyně lidu v bohatší kombinaci s nabídkou moře. Optimálně ustrojené maso, kdy pevnost chapadla vzdoruje skusu jen tak dlouho, aby vám dodala pocit konečného vítězství. S hrachem funguje stejně báječně, jako nečekaně. Ať jsou to těstoviny – strigoli s ragú z královského kraba, ryby – piccata z rejnočích křídel s kapary, nebo maso – hovězí tatarák se škvarky a temperované žloutky třeba, vše stojí na základech mimořádně sladěných chutí. A ukazuje na jedno. V každé, i té nejokázalejší receptuře objevíte základ oné kuchyně prostého lidu. Díky způsobu podávání jídel formou tapas můžete exkurz do pravé Itálie jak náleží vychutnat. Určitě, jakkoliv třeba nejste jejími vyznavači, zkuste pizzu. Každá jedna z nabídky je mimořádná. Amano svým konceptem precizuje vše, co přinesly podniky La Collezzione za dobu svého trvání do pohostinského dění naší metropole.