Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a s ním přichází i neodmyslitelná součást české (nejen) sportovní kultury – pivo. Jak by se mělo správně čepovat a jak poznat kvalitu piva?
Správné čepování piva
Správné čepování piva není jen o nalévání do sklenice. Je to umění, které vyžaduje preciznost a znalosti. Sklenice musí být dokonale čistá a opláchnout studenou vodou, aby se zabránilo přítomnosti nežádoucích bublin, které by mohly ovlivnit chuť a kvalitu piva. Sklenice by se měly dokonce umývat i speciálním saponátem. Pivo by mělo být čepování pod správným úhlem a s vhodným tlakem, aby se vytvořila optimální pěna, která chrání nápoj před oxidací a udržuje jeho svěžest.
Známky kvalitního piva
Kvalitní pivo lze rozpoznat několika základními znaky. Pěna by měla být hustá, krémová a bez bublinek. Chuť piva musí být vyvážená, s příjemnou hořkostí a správně studená (Plzeňský pivovar říká, že ideální teplota pro servírování jeho piva je mezi pěti a sedmi stupni). Kvalitu piva ovlivňuje hned několik prvků, které začínají samotným vařením, přes převoz, čistotu trubek, dovedností výčepního i toho, jak je pivo servírováno.
Pilsner Urquell a Mistrovství světa v hokeji
Jako hlavní sponzor Mistrovství světa v hokeji 2024 přináší Pilsner Urquell nejen výborné pivo, ale také podporu českého hokeje a kultury. Během turnaje se fanoušci mohou těšit na speciální pivní zóny, kde bude možné ochutnat tento ikonický český ležák.
Pivo a hokej: Neoddělitelná dvojice
V České republice jsou pivo a hokej neoddělitelnou dvojicí. Ať už fandíte doma, v hospodě nebo přímo na stadionu, správně načepované pivo je základem každého hokejového večera. Proto je důležité vědět, jak má vypadat a chutnat. Už se vám sbíhají sliny?
Tak na zdraví a na vítězství.