Kulinářská olympiáda a úspěch českého týmu
Stuttgart znovu ožil v kulinářském světle, když minulý víkend otevřel své brány výjimečné události: IKA/Culinary Olympics a veletrhu pro hotelový a pohostinský průmysl. Mezinárodní kongresové centrum (ICS) v Messe Stuttgart se stalo místem, kde se setkali nejen kuchařští mistři.
S více než 1200 účastníky z 55 zemí, kteří se představili v 17 soutěžních kuchyní a předvedli svou kreativitu, nabízela IKA/Culinary Olympics čtyři dny plné výtečných pokrmů a ohromujících kuchařských show. Pro Stuttgart je to již druhé pořádání této události a podle slov prezidenta VKD Daniela Schadeho je to nejen o vaření, ale o sdílení vášně a ambice být vždy nejlepší.
IKA/Culinary Olympics, které se konají každé čtyři roky, jsou událostí, na které se setkávají ti nejtalentovanější kuchaři z celého světa. Od roku 1900 představují tato setkání nejlepší z nejlepších, kteří soutěží o tituly a ocenění, která mají zásadní význam pro kuchařskou komunitu.
Úspěchy české gastronomické scény
I česká gastronomická scéna dostala své ocenění. Pyšnit se můžeme výjimečnými úspěchy na mezinárodním poli, a to díky vynikajícím kuchařům, kteří na této události nemohli chybět. Na této významné události nechyběla ani šéfkuchařka Aquapalace Hotel Praha – Mária Blom a mnoho dalších mistrů kuchyně.
Reprezentační týmy dosáhly skvělých výsledků – v sobotu získaly celkem dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. To je nejen důkazem vysoké úrovně českých kuchařů, ale také potvrzením jejich mistrovství v oboru.
Asociace kuchařů a cukrářů ČR a její prezident Miroslav Kubec se mohou právem těšit z těchto výsledků. Jejich tvrdá práce a oddanost gastronomickému umění nás všechny inspiruje a připomíná nám, proč je gastronomie tak důležitou součástí našeho kulturního dědictví.
My za celou Agenturu Dream Job gratulujeme k těmto výsledkům.