Zprávy ze světa hospitality a gastrojobs

Přinášíme vám zajímavosti, novinky, rozhovory se zajímavými osobnostmi v oboru a další…

Přinášíme vám aktuality ze světa personalistiky.

Jak zaměstnat číšníka a kuchaře

Šéfredaktor odborného časopisu COT nám často klade otázku, jak zaměstnat číšníka a kuchaře….tento článek bude věnován právě jim. Přeji příjemné počtení. [pdf-embedder url=“/wp-content/uploads/personalni-poradna-jak-zamestnat-cisnika-ci-kuchare.pdf“]

...

Pozor na změny v oblasti mezd

Od ledna roku 2016 došlo ke změně výpočtu mezd. Pojďme se podívat, jaké změny nastaly a jaké jsou nové výpočty. Vzorec pro výpočet najdete na samém konci článku. [pdf-embedder url=“/wp-content/uploads/cot-podnikatelka.pdf“...

Jaká je situace v mateřství pro ženu zaměstnanou a jak je na tom podnikatelka?

Připravila jsem pro vás článek, kde srovnávám pozice ženy na mateřské, když podniká nebo je zaměstnaná. Na některé věci by podnikatelky neměly zapomenout. [pdf-embedder url=“/wp-content/uploads/cot-podnikatelka.pdf“ title=“cot – podnikatelka“]  

...

Nacházejí nadprůměrně inteligentní lidé lepší pracovní uplatnění než průměrně inteligentní?

Pojďme se podívat na téma, zda inteligence hraje roli v hledání zaměstnání a uplatněním v pracovním životě. Co motivuje nadané lidi a a jak na ně reguje společnost? O tom se dočtete...

Aktuální situace je nepříznivá pro řadu z nás – karanténa, nemocenská, překážky v práci na straně zaměstnance nebo zaměstnavatele, omezení provozů, zákaz činnosti atd. – věci, ve kterých se mnohdy ztrácíme…Určitě stojí...