← Zpět

Datum zveřejnění
Kategorie

Pražský hotelový a gastronomický trh opět ožil – a to doslova v několika novinkách, na které stojí za to se zaměřit. Mezi nimi dominuje chystané otevření konceptu PURO v centru Prahy a Furiant, nový cukrářský pop-up podnik, který reinterpretací českých sladkostí získává pozornost.

Hotel PURO se v Česku dosud neobjevil – síť je známá především z Polska a zahraničí. Zdroje uvádějí, že v Praze na Revoluční ulici má být připravena pobočka s 149 pokoji a apartmány, její otevření je avizováno na rok 2026. I když tedy nejde o okamžitou novinku, již samotné oznámení znamená zajímavý signál: centrum Prahy bude mít v blízké budoucnosti další design-lifestyle hotel, který bude kombinovat moderní architekturu, restauraci & bar i eventové prostory. Pro hotelový trh a pro kandidáty v oboru to znamená šanci být u zrodu něčeho nového.

Na druhé straně tu máme Furianta – v prostoru bývalé kavárny Parnas na Smetanově nábřeží vyrostl cukrářský pop-up, který běží čtvrtek až neděle do konce prosince. Šéfcukrář Jiří Matějka zde interpretačně převádí sladké české tradiční pokrmy (knedlíky se švestkami, buchtičky se šodó, krupicová kaše) do současného formátu. Místo s výhledem na Vltavu a historickým interiérem se stává cílem gourmandů i milovníků kultury – a zároveň dokladem toho, že i dezerty a koncepty “street fine-dining” mají v Praze své místo.

Co to znamená pro sektory hotelnictví a gastronomii

Pro hotelový sektor je chystané otevření PURO signálem: trh v Praze stále reaguje na rostoucí poptávku po designových, stylových hotelech s fokusem na zážitek – nejen pokoje, ale i food & beverage, eventy, lifestyle.

V gastronomii pop-up Furiant připomíná trend, kdy se klasická konzumace sladkostí stává gastronomickým zážitkem a prostor “cukrárny” více spadá do světa high-end.

Pražská scéna je opět o krok dál – a kandidáti, kteří budou připraveni, mohou být u toho, když vzniká další kapitola. Hlavně ale nezapomeňte sledovat naše stránky, kam neustále sdílíme nové pozice z oblasti hospitality.

petrova-magdalena

Novinky na pražské hotelové a gastronomické scéně – aneb co je v Praze nového