← Zpět

Datum zveřejnění
Kategorie

Nejvýznamnější národní kolo prestižní mezinárodní soutěže Bocuse d’Or se vrací i v roce 2025, a to ve velkém stylu. 30. června 2025 se špičky české gastronomie sjedou do ikonického prostředí Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, aby se utkaly o čest reprezentovat Českou republiku v evropském kole této slavné kuchařské soutěže.

Bocuse d’Or není jen další kulinářská přehlídka – je to platforma, kde se talent, disciplína a inovace setkávají pod tlakem časového limitu, světel reflektorů a odborných porotců. Soutěž nese jméno legendárního francouzského šéfkuchaře Paula Bocuse, a od svého vzniku v roce 1987 je považována za jednu z nejprestižnějších kulinářských soutěží na světě.

V českém kole se i tento rok utkají ti nejlepší – šéfkuchaři a jejich commis z předních restaurací, kteří budou mít za úkol během několika hodin připravit dvě hlavní jídla v duchu daného tématu. Hodnotí se nejen chuť, technika a prezentace, ale také organizace, čistota práce a schopnost zvládnout stres.

Letos již známe jména tří finalistů, kteří se v Karlových Varech utkají o možnost reprezentovat Českou republiku na evropském finále:

🔸 Vojtěch Petržela – dvojnásobný vítěz soutěže Gastro junior, vítěz KU Young Chef a Kuchař roku. Zkušenosti sbíral mimo jiné v restauracích Chateau Mcely a Výčep. Věnuje se také carvingu a pyšní se titulem mistra světa v této disciplíně.

🔸 Dominik Unčovský – vítěz národního kola Bocuse d’Or z roku 2024, bývalý člen týmů restaurací La Finestra in Cucina, Sansho či Mánes. Absolvoval stáže v Indii, působil v Alpách a dnes je ambasadorem Makro akademie.

🔸 Štěpán Zouzal – mladý talent, který sbíral zkušenosti v hotelech Augustine a Andaz Prague, aktuálně působí jako souschef v restauraci ZEM.

Loňský ročník ukázal, že i česká gastronomie má světový potenciál – a ten letošní má ambici jít ještě dál. Není náhodou, že si organizátoři pro tuto událost vybrali právě Grandhotel Pupp – místo s mimořádnou atmosférou, noblesou a dlouhou tradicí v oblasti špičkových služeb.

Celý den nabídne nejen napínavou soutěž, ale také doprovodný program, kde se návštěvníci mohou potkat s odborníky z oboru, partnery soutěže nebo ochutnat produkty od významných dodavatelů.

Zůstaňte v obraze! Sledujte náš web a nenechte si ujít další novinky z oblasti gastronomie, hotelnictví a eventů v Česku i zahraničí. Mrkněte i na naše další články – čekají na vás rozhovory, pozvánky i reportáže ze světa, který milujeme.

petrova-magdalena

Bocuse d’Or Czech 2025 míří do Karlových Varů – prestižní gastronomická událost roku