Prague Coffee Festival 2024

← Zpět

Datum zveřejnění
Kategorie

Milovníci kávy, zbystřete! Již příští víkend 12. a 13. října 2024 proběhne 12. ročník Prague Coffee Festivalu, jedinečné události, která spojuje svět profesionálních baristů, kavárníků a všech nadšenců, kteří se chtějí o kávě dozvědět více. V Holešovické tržnici se setká kávová komunita z celé Evropy.


Co na vás čeká?


Prague Coffee Festival není jen o ochutnávání kávy. Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost ochutnat vzorky od desítek pražíren z celého kontinentu a poslechnout si inspirativní kávové příběhy. Tato událost ale nabízí mnohem víc – kromě degustací kávových specialit se můžete těšit na bohatý vzdělávací program.


Na festivalu proběhnou workshopy a přednášky, kde se budete moci ponořit do fascinujícího světa kávy, od jejích počátků v kávových plantážích až po inovativní způsoby přípravy. Workshopy vám umožní naučit se alternativní metody přípravy kávy, zatímco na přednáškách uslyšíte zkušenosti a know-how od předních odborníků z kávového světa.


Pro koho je festival určen?


Tento festival je určen všem, bez ohledu na to, zda jste nováčkem v kávovém světě nebo zkušeným profesionálem. Festival navíc představí kávu v celé její rozmanitosti, ať už jde o tradiční přípravu, nebo moderní alternativní metody. Prostor zde najdou i ti nejmenší – organizátoři mysleli i na bohatý kulturní program pro děti.


Proč byste neměli chybět?


Prague Coffee Festival je výjimečný tím, že se zaměřuje na kávu v širším kontextu. Vedle ochutnávek se seznámíte s procesem pražení kávy, poznáte jednotlivé baristy, pražírny a kavárny, a můžete si osvojit nové dovednosti, které vás posunou blíže k mistrovské přípravě kávy.


Tento festival vznikl s myšlenkou podpořit českou kávovou kulturu a propojit všechny, které káva spojuje. Je to ideální příležitost potkat profesionály, nadšence, ale i ty, kteří s kávou teprve začínají.


Webové stránky: coffeefest.cz
Vstupenky: GoOut.cz
Místo konání akce: Holešovická tržnice – hala 13, 17 a 40

Prague Coffee Festival 2024: Kávový zážitek roku