Gastro scéna momentálně nezažívá ideální období, ale určitě to nevzdává a každá zajímavá akce, která potěší chuťové buňky a zároveň podpoří práci šikovných profesionálů nás o to více těší!

2.ročník Prague Mussel Week se blíží, v hlavní roli mušle/slávky – už za pár dní, konkrétně od 21.- 27.9.2020 budete mít možnost ochutnat tradiční i méně obvyklé úpravy tohoto pokrmu, který je nepostradatelnou a velmi oblíbenou součástí jídelníčků především v Holandsku, Belgii nebo Francii. Akce je pořádána spol. HOPI CEE Fish HUB, dceřinou společností HOPI Holding. Ve spolupráci se známými pražskými podniky si dala za cíl přesvědčit Čechy, že mušle nepatří jen do menu luxusních restaurací a že si zaslouží být součástí našich jídelníčků. V dnešní době jsou možnosti logistiky na takové úrovni, že slávky cestou do kuchyně z Holandské burzy mušlí v rybářském městě Yerseke, kde se jich každý rok zpracuje až neuvěřitelných 90 miliónů kilogramů, neztratí nic ze své kvality a čerstvosti.

Je třeba dodat, že tento pokrm je v podstatě výživově ideální a má opravdu co nabídnout. Slávky nejsou jen chuťově vynikající, ale i velmi zdravé. Obsahují velké množství bílkovin a velmi málo tuku, jsou také bohaté na minerály, vápník, fosfor nebo vitamíny. Tuk ve slávkách je polynenasycený, což znamená, že nezvyšuje hladinu cholesterolu. Slávky mají také vysoký obsah jodu, selenu, mědi a železa, proto pravidelná konzumace přispívá k vyvážené a zdravé stravě.

S úctou k této surovině vám budou pokrmy připravovat týmy pod vedením zkušených pánů šéfkuchařů a vybírat můžete z více než 15 výborných podniků. Ideální je speciální akce a možnost zakoupení voucheru 1+1 porce zdarma. Seznam restaurací zapojených do svátku mušlí najdete zde https://www.praguemusselweek.cz/restaurace

Pokud už jsou slávky vaší oblíbenou lahůdkou anebo budete mít prostě jen chuť na změnu, přejeme vám dobrou chuť!:)

 

 

 

 

 

 

 

Petra Sudlíková 

Senior Recruitment Consultant 

Agentura Dream Job s.r.o.

 

 

Zdroj: https://www.praguemusselweek.cz/