Šéfkuchař / chef – popis pracovní pozice

Hledáte uplatnění v gastro jobs nebo horeca jobs? Zašlete nám svůj životopis.

Aktuální nabídka manažerských pozic

Pokud jste se rozhodli, že svoji kariéru zasvětíte kuchařskému řemeslu, jídlu, chutím a kuchyním všeho druhu, patrně míříte postupně až do role Šéfkuchaře / Head Chef / Executive Chef .

Slovo postupně je v tomto případě skutečně na místě a to bez ohledu na to, jestli vás pro toto náročné řemeslo motivovala mediální hvězda typu Mr. Oliver anebo vaše babička. Nejdůležitější je, aby vás vaření opravdu chytlo, aby jste se chtěli stále učit a krok za krokem zdokonalovat. Praxe v zahraničí není vždy nezbytně nutná, ale určitě je pro rozšíření kulinářských obzorů velmi žádoucí. Být dobrým kuchařem je dřina, výdrž je pravidlo číslo 1 a i když jste dobrým kuchařem, neznamená to automaticky, že budete stejně dobří i v roli šéfa kuchyně. Šéfkuchař by měl být umělcem i manažerem v jednom, který je skutečně připraven pracovat pro lidi a s lidmi!

Přestože se každý podnik řídí svým konceptem, velikostí, typem, interními pravidly i možnostmi, nevyhnete se pravděpodobně následujícím povinnostem a požadavkům, která k této pozici patří. Nezáleží, zda vykonáváte pozici šéfkuchaře v Praze či v Krkonoších, pro klasickou kuchyni nebo středomořskou.

Očekávat se od Vás bude:

• odborná znalost oboru a adekvátní praxe (to, že vás vaření od malička baví nestačí..!)
• znalost technologií, hygienických zásad a norem, BOZP i HACCP, skladovacích pravidel,
• předchozí zkušenost s vedením týmu (minimálně směny), perfektní organizační schopnosti,
• ekonomický přehled a přímá zodpovědnost za hospodaření, výběr dodavatelů, nákupy, kalkulace, inventury, zásoby,
• nutná administrativa, které je mnohdy bohužel více než vaření – reporting, základní personální agenda atd.,
• zdravá kreativita, cit pro vyváženost a originalitu menu, respekt ke všem surovinám,
• přímá zodpovědnost za kvalitu vydávaných pokrmů i správnou dělbu práce v týmu dle možností a schopností každého člena týmu,
• reprezentace podniku, vytváření pozitivního PR, kontakt a komunikace s hosty.

Ať už budete řídit velkou kuchyni mezinárodního hotelu anebo se rozhodnete dělat poctivou gastronomii v malém horském penzionu, musíte být osobností s přirozenou autoritou, ale i dostatečnou pokorou, která by měla jít příkladem!

další info – Wikipedie

regiony
NOVÉ
Pro dva prestižní lázeňské hotely s lékařskou péčí, hledáme zkušeného Cluster Hotel Managera. Nabízíme atraktivní a zodpovědnou pozici v krásném prostředí lázeňských hotelů v západních Čechách. Máte vášeň pro lázeňství...
regiony
NOVÉ
Máte zájem o práci v dynamickém prostředí lázeňství a hotelnictví? Baví Vás práce s lidmi a máte zkušenosti s náborem a vedením personální agendy? Pro velmi známé lázeňské hotely a...
Praha, regiony
NOVÉ
Pro velmi známý hotelový řetězec hledáme zkušeného Cluster Sales Managera se zkušenostmi v lázeňství. Staňte se součástí týmu a pomozte šířit blahodárné účinky lázeňské péče v krásném prostředí České republiky....

Nenašli jste pozici, která se shoduje s vašimi zkušenostmi?

Mějte to bez práce a nahrajte nám svůj životopis.
V portfoliu máme i neinzerované pozice, na které hledáme profesionály z oboru.

V případě shody vašich zkušeností s otevřenými pozicemi vás sami kontaktujeme.