Tento největší asijský veletrh je svátkem pro všechny příznivce nejkvalitnější gastronomie a to nejen z řad odborné veřejnosti, ale také je to především velkolepá a atraktivní kulinářská show pro návštěvníky z celého světa. Bez nadsázky lze říci, že tato prestižní kuchařská exhibice spojená s největším s bojem o bronzovou sošku lva, který je národním symbolem pořádající země, je takovým mistrovstvím světa ve vaření.

Letošní ročník vyvrcholil koncem dubna a český „nároďák“ v něm pro naši zemi vybojoval další triumf.  Se zaslouženou hrdostí si domů přivezl hned několik medailí včetně celkového zlata! S potěšením tedy, v rámci našich aktualit, přináším na tento triumfu krátký pohled.

Soutěž je rozdělena do tří kol. V prvním týmy musí připravit a prezentovat 85 porcí 3 chodového menu, na které mají pětihodinový časový limit. Na tuto část byl nutný intenzivní trénink, ale nespočet hodin se vyplatil a naši mistři si vyvařili první ocenění. Terina z halibuta a královského kraba, telecí svíčková s omáčkou z fois gras a na závěr čokoláda s maracujou v hlavní roli dezertu – to vše se rovnalo stříbrné medaili. 

V dalším kole se hodnotila příprava a celkový dojem z menu, kdy pokrmy byly vystavovány za studena. Celá prezentace byla inspirována kubismem a za kuchařskou část si náš tým odvezl zlato a dámy cukrářky, které sváděly největší boj především s klimatickými podmínkami, které sladkým delikatesám příliš nepřály, si za své úžasné kreace nakonec odnesly zasloužený bronz.

Ve finálním souboji Battle of the Lion se utkaly 3 nejlepší a soupeřem České republiky byly týmy z Thaiwanu a Nového Zélandu. Organizátor vybral suroviny – losos a mušle jako předkrm, hlavní chod z hovězí roštěné a líček a jahody s kokosovým pyré jako dezert, které nebyly předem známy a na  poradu k podobě menu měli kuchařští mágové pouhou hodinu. Šestičlenný tým ve složení: Jan Horký, Patrik Bečvář, Martin Pudil, Petr Vlásek, Pavel Minář, Helena Fléglová -cukrářka plus Norbert Hojda jako šéfkuchař v roli myče nádobí, vybojovali společně historické vítězství!

Pan Tomáš Popp, manažer české kuchařské reprezentace, poděkoval za podporu AKC ČR a všem dalším partnerům za skvělé zázemí při přípravách i celkovou atmosféru a právem vyjádřil svou velkou hrdost na práci svých kolegů, kteří dokázali, že naše gastronomie má ve světě co ukázat!

 

Přejeme velkou chuť do další práce a za Agenturu Dream Job všem GRATULUJEME!!!

 

 

Petra Sudlíková

                                                                                                          Recruitment Consultant

Zdroj: www.akc.cz